Napísali o nás

Čo nového v Sushihanil v Žiline?

Reštaurácia Sushihanil je exkluzívnym zastúpením japonskej gastronómie, kultúry a pohostinnosti. Poskytujeme štýlové prostredie kozmopolitnej reštaurácie vhodné nielen na pracovné stretnutia ale aj pokoj a relaxačnú atmosféru pre rodinné či priateľské posedenia.

Sushi, asi najznámejšia a podstatná časť japonskej gastronómie, sa považuje za ideálny pokrm zdravého stravovania nielen pre nízky obsah tuku a kalórii, ale aj pre množstvo vitamínov a minerálnych látok.

Horúcou novinkou Sushihanilu je možnosť objednať si a vychutnať špeciality japonskej kuchyne aj doma. Jednoducho stačí si objednať a to formou objednávky a rozvozu cez @bistro.sk. V ponuke rozvozu nájdete nielen sushi, ale aj teplú japonskú kuchyňu, výborné sýte polievky a tradičné japonské dezerty.

Darčekový box zo Sushihanilu môže byť aj vhodnou formou daru pre Vašich priateľov a blízkych. Môžete si ho objednať podľa Vášho želania, radi Vám poradíme. Zavolajte priamo k nám 041/516 67 11.

Sushi je najznámejším pokrmom japonskej kuchyne. Obľúbené je pre svoju rafinovanosť, výraznú chuť a nekonečnú variabilitu. Stalo sa populárnym aj v našich podmienkach, nielen ako príjemná zmena v jedálničku, ale aj ako súčasť zdravého zdravotného štýlu.

Ryby sú zdrojom kvalitných bielkovín a nenasýtených kyselín, no surová ryba si zachová najviac vitamínov a zdraviu prospešných látok. V sushi nejde len o jemnú chuť čerstvej ryby , ale aj o vyváženú kombináciu sladkej, slanej, kyslej a pikantnej chuti, ktoré sa v lahodných jednohubkách skývajú.

Sushi ryža – základ každého sushi, je po uvarení dochutená ryžovým octom a cukrom. Jemná sladkokyslá chuť je základom, ktorý neskôr rozbieha celú symfóniu chutí. Skôr, ako si sushi vložíte do úst, treba ho zľahka namočiť v miske so sójovou omáčkou s troškou zelenej chrenovej pasty wasabi. Chute sa spoja do výnimočného celku.

Japonci sushi rozdeľujú do niekoľkých skupín, dve základné sú nigiri a maki. Pri oboch je základom ryža, názvy obrazne pomenúvajú spôsob ich prípravy, nigiri vo voľnom preklade znamená uchopiť do ruky a rovnakým spôsobom sa pri jeho príprave tvaruje ryža…

Maki sushi sa roluje a balí do morských rias pomocou bambusovej rohožky a následne sa rovnomerne pokrája na šúľky. Podáva sa buď ako hlavné jedlo, alebo ako predposledné jedlo japonského menu.

zdroj: https://magazin-restauracie.sme.sk/c/22099616/co-noveho-v-sushihanil-v-ziline.html